Coaching

Volt-e már, hogy elakadtál és nem tudtad, merre indulj?

Volt-e már, hogy tudtad, mi a teendő, csak valahogy mégsem voltál képes meglépni a szükséges lépéseket?
Volt-e már, hogy nem tudtad, honnan meríts erőt, hogy túljuss egy nehéz helyzeten, megoldj egy kapcsolati problémát, egy túlméretezettnek kinéző kihívást?

Érezted-e már, hogy a helyzet nem rossz, de nem elég, ami van, nem látsz tovább az orrodnál, és mintha egy helyben toporognál? S közben rohan az idő?…

Érezted-e már, hogy kapaszkodsz egyre a létrán, de mintha a vége egész máshová támaszkodna, mint ahová tartani akarsz? Hogy rossz falat mászol?

Érezted-e már, hogy fontos dolgok kimaradtak az életedből, és elveszett a remény arra, hogy bepótold őket? Hogy több szorult beléd, s az veszendőbe megy?

Mondták-e már rád, hogy nem vagy a helyeden? Vagy hogy mókuskerékben taposol?
Mondták-e már neked, hogy jobban is csinálhatnád, ha jobban beleadnád magad a dologba?
Mondták-e már neked komoly helyzetben, hogy „talán legközelebb…”?

Van-e benned valami nyugtalanság, hogy jobbra kéne csinálni az életed, a munkahelyed, körülötted a világot? Új utakra indulni?
Van-e benned remény arra, hogy a világ s benne te magad, megváltoztatható? Hogy tart valahová?
Van-e benned hit abban, hogy te magad alakíthatod a sorsodat?


gyszín Coaching 3.D

Forcy Thridy Coaching System * 4C-3D-C * Coaching in 4 Colours & 3 DimensionsMire jó a coaching?

A vezetői és életvezetési tanácsadás valamint a coaching (kócsing) – mint személyes fejlesztés és életvezetési tréning - sok embernek segített ehhez hasonló és más fontos kérdésekben megtalálni a saját útjukat, válaszaikat az élet kérdéseire és kihívásaira.


A világ körülöttünk folyamatos változásban van, egyre összetettebbé válik, és ennek tempója is egyre fokozódik. Megköveteli a folyamatos alkalmazkodást és sodrásával elő is segíti, hogy válaszoljunk erre a kihívásra. Nem mindegy azonban, hogy milyen áramlatra bízzuk magunkat.

Újra ki kell találnunk, ki kell alakítanunk a munkához, karrierhez, családhoz, barátainkhoz, közösségeinkhez, a vezetéshez, menedzsmenthez, vállalkozói léthez való viszonyunkat. 
Erre hajtanak minket a változások és hívnak az előttünk megnyíló új és új lehetőségek. 
A világot egyre többféleképpen lehet élni. 
De hogyan tudjuk úgy élni, hogy jó legyen nekünk, szeretteinknek, a ránk bízottaknak, a nagyobb emberi közösségnek? 
Van-e olyan út, amelyik megfelel mindennek?


A személyes növekedés és fejlődés a jelen internet-forradalmát élő kommunikációs társadalom legforróbb témája, a világháló használatának egyik legfőbb motivátora.
Egyre több emberben fogalmazódik céllá a személyes növekedés, kibontakozás vágya és egyre nagyobb lehetőség és egyre több út nyílik erre a hétköznapi ember számára is.
Az eszközöknek és ismereteknek eddig sosem látott tárháza nyílik meg, különösen a nagy világnyelveket – elsősorban az angolt - beszélők számára.


Mi a coaching?
A személyes fejlődés, adottságaink helyzet-specifikus kibontásának első számú eszköze ma a coaching, - magyarul célzott személyi fejlesztés, életvezetési tanácsadás és gyakorlati képzésként lehetne leginkább titulálni.


Napjainkban sok jó információ és ismeret van arra, hogyan alakíthatjuk jobbá életünket, sok jó könyv és egyéb forrás is áll rendelkezésünkre mindezekről.
Tény azonban, hogy egy könyv írója sohasem tudja, hogy neked személyesen mire van szükséged, milyen utat kell bejárnod és milyen lépéseken keresztül, mennyit kell elidőznöd egy adott lépésnél.


A legjobb vezetőnk bensőnkből vezérel. Nem könnyű meghallani és követni.

A létező második legjobb segítség pedig, egy erre képzett személlyel való szerződés, szövetség. 
Aki a veled való beszélgetések alapján, az általad - céljaidról, hiányosságaidról, erősségeidről - nyújtott információkra, és az általa megtanult ismeretekre és megszerezett készségekre alapozva, személyesen és személyre szabottan tud neked segíteni.
A számodra szükséges dolgok meglépésében, a számodra szükséges ideig elidőzve minden egyes lépésnél, hogy megjárhasd a Te saját utadat, amin előre haladhatsz, és ami által növekedhetsz.


A coaching közös utazás egy általad kitűzött cél felé, értő kísérővel, aki ismeri az út kihívásait és Téged, amennyire megmutatod magad, értékeid, céljaid.
Segít neked, hogy jól használd és ismerd személyiséged adottságait, erősségeit, hogy megtaláld és felépítsd a számodra lehetséges legjobb, legteljesebb emberi életet, miközben a lehető legjobb, legteljesebb személlyé alakulsz.


Kiknek való a coaching?
A coaching eszköztára által biztosított személyes növekedés lehetősége valamilyen formában mindenki számára nyitva áll és ajánlható. 
A jelen trend szerint, mégis, adottságaikban és törekvéseikben meglehetősen hasonló emberek használják a személyi fejlesztés ezen útját.


A tapasztalat az, hogy többnyire a jól informált, jó érzelmi intelligenciával rendelkező, proaktív emberek azok, akik a coaching lehetőségével élnek. Azok akik optimisták, az életet alakíthatónak látják, és mindig keresnek valami kiutat, megoldást a legnehezebb helyzetből is.

Mindez azonban nem előfeltétele, inkább gyümölcse a coaching során megtanulható illetve tovább fejleszthető életvezetési módszereknek illetve szemléletnek.


Azt is látjuk, hogy minden emberben ott van a vágy a változásra, nemcsak a bajból való kilábalásra, hanem a meglévő állapot javítására, akkor is, ha az nem rossz. 
Hétköznapi emberek, akik egy-egy film-élmény, munkahelyi tréning kapcsán megismerkednek a hatékony változás élményével, egy-egy módszerével, nemegyszer nagy kezdeményező erővel fordulnak a személyes fejlődés lehetőségei felé.

Jelen világunkban a coaching a legáltalánosabb - egészen különböző világnézetek és értékrendek esetén is működő, - elérhető útja ennek a változásnak.


Milyen coachingot ajánlok?
A coaching több válfaja közül életvezetési, párkapcsolati, szülői, vezetői, valamint speciális ADHD coachingra kínálok lehetőséget.

Ezen kívül, amennyiben megtisztel vele, szívesen csatlakozom pszicho-spirituális kísérőként belső utazásához és  növekedésre irányuló kereséseihez, erőfeszítéseihez.Mik a coaching folyamat várható lépései?


Ismerkedő beszélgetés


Az alaphelyzet, a fő téma és a cél/ok körüljárása, tisztázása


A cél kitűzése és szerződéskötés


Új utak és látásmód


Alapozás, lépések és technikák


Követés és beszámolás, korrekciók


Az eredmények elismerése és beépítése


Az eredmények és a munka megünneplése


Hogyan tovább?Röviden

A személyes fejlődés, adottságaink helyzet-specifikus kibontásának első számú eszköze ma a coaching. 
A módszerei által biztosított személyes növekedés lehetősége valamilyen formában mindenki számára nyitva áll és ajánlható.
A coach aktív meghallgatásával, jól időzített visszacsatolásával, előremutató kérdéseivel lépésről lépésre bontja ki ügyfele erősségeit és értékeit, és aktivizálja azokat az elérendő cél érdekében.
A coaching folyamata során figyelmet fordítunk arra is, hogy rész és egész, az egyén és a környezete egymással kölcsönhatásban alakul, és kihasználjuk, amikor a különböző szintek változási folyamatai felerősítik egymást.


Erre az izgalmas, sok lehetőséget feltáró utazásra hívom meg itt most!

Gondolja át, de ne töprengjen sokat. Döntsön! Várom.